Tyyliharjoitukset

 1. Danten helvetti ja oma helvetti kauhukirjallisuuden tyyliin (ohjeet Wilmassa)

2. Lue ensin  seuraava katkelma Kalle Lähteen alkoholismia käsittelevästä romaanista Happotesti (2016). 

Kirjoita katkelma sitten uudelleen romanttiseen tyyliin. Voit muuttaa tekstiä paljonkin ja vaihtaa esimerkiksi miljöön ja halutessasi myös päähenkilöä vaivaavan ongelman.

Nippaan tumpin tuuleen ja vedän oven kiukkuisena auki. Nykäisy on liikaa ja tunnen vetisen paskan valuvan housuihin. Hädissäni etsin katseellani vessan kylttiä, minä en muista missä se on, vaikka olen täällä ennenkin piipahtanut. Paskaa valuu edelleen vaikka yritän puristaa pakaroita yhteen. Sipsutan lyhyin askelin vessan suuntaan, baarimikko katsoo minua kummasti. Luuleekohan se, että tämä kuuluu aikaisempaan mimiikka -esitykseeni.

Pääsen vessaan ja paskan tulo loppuu kuin seinään. Jostain syvältä minusta kuuluu nyyhkäys. Tämäkin vielä. Potkaisen kengät pois jalasta, jalat harallaan kuin pingviini menen lukolliseen koppiin. Saan farkut jalasta, yritän olla tahrimatta itseäni. Kalsareista on luovuttava. Taistelutilanteessakin osa varusteista saattoi jäädä kentälle. Tässä sitä nyt ollaan kakkakeskityksessä.3. Valitse yksi tai useampi Tomi Tuulirannan valokuva täältä ja kirjoita sen pohjalta naturalistinen romaanikatkelma, joka on vähintään kaksi kappaletta pitkä. Määrittele itse, millaista kertojaa käytät ja mistä katkelmasi kertoo.

4. Harjoittele modernistisen tajunnanvirran kuvausta, työkirjan tehtävä s. 93