Kohti uusia maailmoja!

Tehtävänäsi on kirjoittaa vähintään kuusi kappaletta pitkä tarina, jossa Joonatan ja Korppu saapuvat Nangilimaan eli paikkaan, johon pääsee, jos saattuu kuolemaan Nangialassa. Yhden kappaleen pituus on vähintään viisi virkettä, mutta yritä päästä virkkeiden laskemisesta kirjoittamisen iloon!

Voit tehdä tarinan aivan omalla tavallasi, ja tätä tekniikkaa opettaja suosittelee erityisesti heille, joiden on helppo keksiä tarinoita ja tuottaa tekstiä.

Mikäli haluat, nuodata tarinassasi seuraavaa kaavaa:

1. Kuvaa ensimmäisessä kappaleessa miljöötä. Kerro miten ja minne pojat ovat saapuneet. Mitä kaikkea paikassa voi nähdä, kun katsoo ympärilleen? Miltä paikassa tuoksuu ja kuulostaa? Onko paikka ihana vai ehkä kauhea?

2. Pojat tapaavat paikan pysyvän asukkaan, joka on auttavainen ja hyväntahtoinen. Kirjoita henkilökuvaus. Miltä asukas näyttää? Miten hän on pukeutunut? Miten hän liikkuu? Mitä hän on tekemässä, kun pojat törmäävät häneen?

3. Kirjoita asukkaan ja poikien välille pieni dialogi eli vuoropuhelu. Käytä seuraavanlaisia merkintätapoja:

-Hän näyttää kamalan vanhalta! Korppu huudahti.

-En minä ole vanha, olento sanoi.

-Mutta näytät siltä!


4. Kaikki vaikuttaa olevan hyvin, mutta yhtäkkiä pojat kohtaavat jonkinlaisen pahan voiman. Miten se ilmenee?  Käytä mielikuvitusta.

5. Miten pojat selviävät tilanteesta? Vai selviävätkö he? Onko aiemmin kohdatusta hyväntahtoisesta olennosta mitään apua?

6. Kirjoita tarinallesi lopetus. Voit tehdä onnellinen tai onnettoman lopun tai jättää tapahtumien suunnan avoimeksi.