Kuvan lähde

Yläkoulun kirjallisuussuunnitelma 

Tänä vuonna jokainen luokka lukee luvuvuoden aikana vähintään neljä kirjaa. Kirjoja luetaan osin oppitunnilla mutta valtaosin kotona, ja jokaisen kirjan pohjalta tehdään erilaisia tehtäviä. Mikäli romaanin tai muun kirjan lukeminen on päässyt unohtumaan, kokoonnumme maanantaisin läksyparkkiin lukemaan yhdessä tavallisesti noin klo: 13:15 alkaen. Läksyparkkitilana toimii yksi Hongon yläkoulun luokista.

Koska lukuläksyparkki on hiljainen, äidinkielen tehtäväläksyparkki pidetään aina erikseen. Tuossa läskyparkissa on tarjolla myös tukiopetusta. 

Molemmista läksyparkeista ja niihin osallistuvista oppilaista ilmoitetaan aina erikseen oppilaalle ja tarvittaessa tämän huoltajalle.

Lukuvuoden 2021-2022 kirjallisuussuunnitelma näyttää seuraavanlaiselta. (Suunnitelma täydentyy myöhemmin) Suunnitelma elää koko ajan.Kiinnostaako kirjallisuusdiplomi?

Tänä vuonna yläkoulun opiskelijan on mahdollista suorittaa myös oman vuosikurssinsa tasoinen kirjallisuusdiplomi. Kirjallisuusdiplomia varten luetaan 7-9 teosta oppilaan vuosiluokasta riippuen, ja diplomin suorittaminen vaikuttaa myönteisesti oppilaan äidinkielen ja kirjallisuuden arvosanaan. Löydät kirjallisuusdiplomiin liittyvän aineiston täältä.


Mikäli haluat suorittaa kirjallisuusdiplomin, kysy äidinkielen opettajalta lisää!