Kuvan lähde

Yläkoulun kirjallisuussuunnitelma

Koulumme on viisijaksojärjestelmässä, ja tänä vuonna jokainen luokka lukee jokaisessa jaksossa yhden tai kaksi kirjaa. Kirjoja luetaan osin oppitunnilla mutta valtaosin kotona, ja jokaisen kirjan pohjalta tehdään erilaisia tehtäviä. Mikäli romaanin tai muun kirjan lukeminen on päässyt unohtumaan, kokoonnumme maanantaisin läksyparkkiin lukemaan yhdessä tavallisesti noin klo: 13:15 alkaen. Läksyparkkitilana toimii yksi Hongon yläkoulun luokista.

Koska lukuläksyparkki on hiljainen, äidinkielen tehtäväläksyparkki pidetään aina erikseen. Tuossa läskyparkissa on tarjolla myös tukiopetusta. 

Molemmista läksyparkeista ja niihin osallistuvista oppilaista ilmoitetaan aina erikseen oppilaalle ja tarvittaessa tämän huoltajalle.

Tänä vuonna yläkoulun opiskelijan on mahdollista suorittaa myös oman vuosikurssinsa tasoinen kirjallisuusdiplomi. Kirjallisuusdiplomia varten luetaan 7-9 teosta oppilaan vuosiluokasta riippuen, ja diplomin suorittaminen vaikuttaa myönteisesti oppilaan äidinkielen ja kirjallisuuden arvosanaan. Mikäli haluat suorittaa kirjallisuusdiplomin, kysy äidinkielen opettajalta lisää!

Lukuvuoden 2019-2020 kirjallisuussuunnitelma näyttää seuraavanlaiselta:

Seitsemäs luokka

1. jakso: Tusina novelleja (soveltuvin osin) ja Zoo -viraalit nerot -sarjakuvaromaani

2. jakso ja 3. jakso: Coraline varjojen talossa - fantasiaromaani

4. jakso: 

5. jakso: 


Kahdeksas luokka

1. jakso: Varastettujen rukousten vuori

2. jakso- 3. jakso:  Haiseva käsi - kauhunovellikokoelma soveltuvin osin; Opiskelija valitsee joko Zoo - viraalit nerot -teoksen TAI romaanin Teemestarin kirja 

4. jakso:  Salla Simukka: punainen kuin veri

5. jakso 


Yhdeksäs luokka

1. jakso: Runoilija X -säeromaani

2. jakso ja 3. jakso: Ammattikoululinjalaisille Sammuta valot/ Sytytä valot - novellikokoelma sekä K15 (jatko-osa, mikäli ensimmäinen osa on luettu), lukiolinjalaiset valitsevat romaanin vapaasti kirjalistoista.

4. jakso: 

5. jakso: