Kirjoitetaan tulevaisuudesta pohtiva teksti, kesken

Tarkoituksena on kirjoittaa omista unelmistasi ja tavoitteistani yhtenäinen pohtiva teksti. Tekstin minimipituus on viisi kappaletta ja yhdessä kappaleessa tulee olla vähintään viisi virkettä. Älä kuitenkaan jumiudu laskemaan virkkeitä vaan nauti kirjoittamisen ilosta!

Mikäli olet jo pitkällä kirjoittamisessa, voit muotoilla tekstisi sisällön ja rakenteen aivan itse. Mikäli kuitenkin koet tarvitsevasi mallirakennetta, noudata seuraavaa mallia:

1. Kerro ensimmäisessä kappaleessa, millaisista asioista unelmoit lapsuudessasi. Asiat voivat olla pieniä tai suuria ja liittyä esimerkiksi paikkoihin, ihmisiin ja esineisiin. Mitkä unelmistasi toteutuivat lapsena? Miltä se tuntui? Mitkä unelmista taas jäivät ehkä toteutumatta? Kerro jokaisesta kohdasta paljon esimerkkejä.

2. Millaiset vapaa-aikaan liittyvät unelmat tai tavoitteet ovat sinulle tärkeitä juuri nyt? Unelmat voivat liittyä harrastuksiin tai uusiin kokemuksiin - mihin vain. Miksi unelmoit juuri näistä asioista? Mitä teet saavuttaaksesi unelmasi vai haluatko vain pitää ne unelmina? (Jätä ihmissuhteet kuitenkin seuraavaan kappaleeseen...)

3.  Millaisia ihmissuhteisiin liittyviä unelmia sinulla on? Haluaisitko joidenkin ongelmien ratkeavan? Haluaisitko tavata jonkun sinulle tärkeän ihmisen? Mitä sanoisit hänelle?

4. Mitä kouluun ja tulevaan opiskelupaikkaan liittyviä unelmia ja tavoitteita sinulla on? Mihin haluaisit opiskelemaan peruskoulun jälkeen? Miksi juuri sinne? Haluaisitko parantaa joidenkin oppiaineiden opintomenestystä? Miten se onnistuisi? Miksi juuri nämä aineet ovat tärkeitä sinulle?